Jó étvégyat!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6DJViur50spp5kT0dTYLCLZg7NGOSczwUqWwiHrIqbJ2vYaEA1mxo91D6cZxU4YkefNFzY8NZa7ZQyFLn1dvnR8vBbE1bq_mOe3gEhMcl4scdhsOtjbo41B6FtFCTVK7D03aeLWSVoCQ/s320/29-06-10_1307.jpg)
Varga Béles (keresztanyám receptje)
Hozzávalók:
0,5 kg túró
2-3 evőkanál tejföl (túrótól függ)
3 tojás (külön sárgája, fehérje)
5-6 evőkanál cukor
1 citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
mazsola (meleg vízben áztatva)
cérnametélt tészta
réteslap ha úgy csináljuk
Elkészítése:
Először a massza összeállítása a hozzávalókból. Összekeverem a túrót, a tejfölt, beleteszem a 3 tojás sárgáját, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Mielőtt a 3 tojásfehérjét felverem habnak, egy marék mazsolát áztatok vízbe. Majd mikor a hab kész, előbb hozzákeverem az áztatott mazsolát és utána óvatosan hozzáadom a habot, hogy ne nagyon törjön össze.
Végül a forró vízben kífőtt cérnametélt tésztát hozzákeverem a masszához.
Kisírozott tepsibe borítjuk
(esetleg egy kis búzadarát szórunk az aljára, hogy felszívja a nedvességet) majd közepes sütőben 20-25 perc sütés következik.
!Ha réteslappal készítjük, a tepsi aljára és a massza tetejére fektetjük a lapokat, sütés után pedig megszórjuk porcukorral.
Elkészítési idő: 1 óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése