2016. november 8., kedd

Ami még az évben várható a postástól

Rengeteg őszi-téli megjelenés címe, dátuma derül ki mostanában a kiadóknál, összeszedtem párat, ami, rajtam kívül esetleg még sokatokat érdekelhet. A bejegyzés bővül, frissítem az újabbakkal.

J. R. R. Tolkien : Karácsonyi levelek


Tolkien gyermekei számára nem csupán az ajándékok miatt volt fontos és érdekes Karácsony apó, ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle: mesélt nekik a házáról, a barátairól és az északi-sarki eseményekről, mulatságosakról és ijesztőekről egyaránt.

Az első levél 1920-ban érkezett, majd jöttek az újabbak húsz éven keresztül, minden egyes karácsonykor. A havas borítékot - amelyen persze északi-sarki postabélyegző volt - néha a házban találták meg a gyerekek, máskor a postás hozta.

Megjelenés: 2016. nov. 11. Cartaphilus kiadó 




Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője (Üvegtrón 4.)


Első a bosszú, a többi várhat…

Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.

Megjelenés: 2016. tél Könyvmolyképző kiadó 

Susan Ee: End of Days – A vég napjai (Angelfall 3.)

 

„A trilógia csattanós befejező kötete további titkokat tár fel a főszereplők, szeretteik és angyali ellenfeleik életéről.” – Common Sense Media

Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek.
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak.
De ki fog győzedelmeskedni?

 Megjelenés: 2016. december 02. Könyvmolyképző kiadó 

 

Colleen Hoover , Tarryn Fisher : Never never – Soha, de soha (Never never 1.)


 

Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!

Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.
Ma délelőtt óta vadidegenek.
A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.

Hoover nagyon várt, új könyve, amit társszerzővel írt. Kíváncsi vagyok rá.

Megjelenés: 2016. tél Könyvmolyképző kiadó 

 

 

 

 



 

Böszörményi Gyula: Ambrózy báró esetei III. – Ármány és kézfogó

 

 

A naptár 1900-ról lassanként 1901-re vált, miként a négy esztendővel korábban elrabolt Hangay Emma ügye is hátborzongató fordulatot vesz. Ambrózy báró, az Osztrák-Magyar Monarchia első magándetektívje és hű segítőtársa, Mili kisasszony új nyomra lel, ám az ösvény, melyre ezáltal lépnek, sokkal tüskésebb, nyaktörőbb és veszélyesebb, mint azt bármelyikük is sejtené. Vajon a morc báró miért válik egyre titokzatosabbá, sőt, kegyetlenné és gonosszá azokkal szemben, akik szeretik, s hogyan lesz képes mindezt Mili kisasszony elviselni? Mit rejt a Magyar utcai ház, miért lop lovat Mück Márika, kinek vall szerelmet Tarján Vili, és hány holttest kell még ahhoz, hogy a háttérben működő gonosztevők nehéz vasba veressenek?
A békebeli bűn- és szívügyek, melyek a Leányrablás Budapesten és A Rudnay-gyilkosságok című regényekben még homályban maradtak, most végre tán megoldásra lelnek.

Megjelenés: 2016. tél Könyvmolyképző kiadó 

 

Cassandra Clare: Lady Midnight - Éjfél kisasszony (Gonosz fortélyok 1.)












Cassandra Clare legújabb sorozatának nyitó kötetében a Los Angeles-i árnyvadászok kerülnek főszerepbe. A Gonosz fortélyok a világszerte óriási sikert aratott A végzet ereklyéi-sorozat folytatása: az Éjfél kisasszony egy árnyvadász történet.

Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa az őt ért veszteségeket.
Oldalán a parabataijával, Julian Blackthornnal, Emmának meg kell tanulnia bízni az eszében és a szívében, miközben egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. A szíve azonban veszélyes irányba húzza…

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése