2018. május 29., kedd

Sarah J. Maas BASC fandom doboz: UNBOXING!




Hétfőn reggel végre én is kezembe kaparinthattam a Pick Pack Ponton az elég nagy méretű dobozomat. (Tudni illik nem fért bele se az első, se a hátsó bicaj kosaramba, így onnan még sétáltam vele a munkahelyemre.) És még mindig tartom, hogy Szeged a világ végén van, mert amíg van aki a szerdai postázás után már csütörtök reggel megkapja (az ország északi része), addig ide a futár szombat reggel adta le a csomagot. Na de sebaj, megérkezett és ez a lényeg!

A bejegyzés SPOILERES a doboz tartalmára, akkor nézd meg, ha nem zavar, hogy kiderül! 




Végtelenül kíváncsi voltam, mert már a rendelés szombatján is az órát lesve kattantam rá az oldalra, és nagyon sokat kellett várni a május közepi postázásig. Tudni kell, hogy én Sarah J. Maas mind két sorozatának (Üvegtrón és Tüskék és rózsák udvara) hatalmas fanja vagyok, angolul is megveszem a könyveket, ha kell.

Szóval így álltam neki hétfő reggel a bontásnak:
A doboz széleit egy direkt külön ide tervezett matrica fogta össze (lásd fent), látszott, hogy összehangolták az Éjszaka Udvarának jelképévél, sajnos ezt fel kellett vágni a doboz nyitásához. De a dizájnért plusz pont.


Benne a éjkék/sötétkék papír is is szépen harmonizált a témával, gyorsan félre is tettem a kártyát, hogy ne spoilerezzem le a tartalmat.
Aztán félretettem azt is, amit még pluszban rendeltem a kiküldés előtti hétvégén, mert ajándék, és nem tartozott a dobozhoz.


Utána viszont már az én apróságaim jöttek. Először a puhákat csomagoltam ki. Az egyik egy bögre, amin angol felirat van. Később megtudtam, hogy magyar alkotó tervezte. A másik bubis fóliába csomagolt dolog egy Mugs & Pots illatgyertya, Velaris felirattal, áfonyás muffin illattal, külön piros pont a gumis fedővel lezárt üvegért, ami később is hasznosítható. Láttam már ilyet Etsyn, reménykedtem hasonlóban.

Aztán kibontottam a kis papírzacskóban az üveglapos medált, kézzel készült ez is, Feyre van rajta egy mondattal és a másik apróságot a mágneses könyvjelzőt nekem Rhys, Feyre és Aelin van rajta. Ezeknek is örültem, tudom mindet használni.

Utána néztem meg a nejlon fóliában levő vékony kék anyagot, amiről kiderült, hogy egy vékony, négyzetes alakú selyemsál. Itt kezdett kicsit alábbhagyni a hangulatom. Én hordok sálat, de nem négyzetest.  Ezt az ember nem nagyon tudja máshogy hordani, csak ha háromszögbe hajtja, akkor vagy kiscserkész lesz belőle, vagy nagymama kendővel. És a minta (itt a felirat: High Lady of the Night Court) sem látszik, nem érvényesül. Ha már sál, akkor hosszabb, és a két végén valamilyen egyszerű minta.

Utána megnéztem a nagy karton hengert. Gondoltam, hogy poszter, az is volt, Bujdosó Gabriella tervezte ezt is, és ez volt az első olyan dolog, ami Üvegtrón vonatkozású, Manon van rajta Abraxossal és a többi Feketecsőrűvel. A/3-as poszter, nagyon jó minőségben, de nem fogom tudni kirakni, és nem is a kedvenc szereplőim a sorozatból, hiába szép a rajz.
Utána láttam meg a B/5-ös méretű kemény karton képet az Acheron testvérekről (Feyre, Nesta, Elain), megint Csak Bujdosó Gabriella rajza, de itt már kezdtem mérges lenni. 

Aztán eljutottam a könyvig. Mivel a témát mindenki tudta előre,  és a BASC-os csapat meg is mondta előre, hogy a sorozatokból nem lesz benne könyv, így várható volt, hogy valamelyik sorozat színező könyve kerül majd a dobozba. A Tüskék és Rózsák nyert, mivel én színezek, nagyon örültem neki, mert még nincs meg, és fogom is használni, de a kevésbé kézügyes vagy színezőre nem vágyóak azt hiszem, itt fogják elajándékozni a köteteiket. Külföldi kiadás, mivel magyarul még nem jelent meg, és ez bár emeli az értékét, nem akkora élmény, mint egy regény.



Végül megtaláltam a vászontáskát, ha jól sejtem Cassien van rajta és angolul az a mondat, hogy " Gyere csak, Feyre! Nem harapunk, kivéve, ha megkérsz rá minket." Ennek megint csak örültem, mert ilyet használok, viszont olyan mintha Feyre neve kisbetűvel lenne írva. Értem én, hogy kacskaringós betűtípus, de választhattak volna szebbet is.  Majd üresnek láttam a csomagolópapírt, és megnéztem a kártyát is, amin rajta volt az ajakbalzsam, így nekiálltam megkeresni a csomagolópapír közt, mert elbújt a kis aranyos. Kókuszolaj az alapja és citromillatú, ha jól sejtem ez is Etsy féle lehet, láttam már hasonlót, ennek is örültem. 

Ahogy befejeztem a bontás, kicsit elkámpicsorodtam. Meg is mondom miért. Mikor valaminek ekkora ára van, akkor az ember valami nagyobbat vár. Nyilván a fandom dobozból ez volt az első, de a havi dobozok alapján a színvonal egyre csak nőtt, és valami szuper dologra számítottunk az alapján, hogy ilyen sokáig készült. Rendeltek külföldről, és az eddigi visszajelzések alapján kiderült, hogy a papíros holmikért nem mindenki van oda. 

Nem tudom mit vártam, dedikált képeslapot a szerzőtől (nyilván a kiadójától, más dobozba tudtak személyes ajánlást tenni), valami extrát, izgalmast, egyedit. Egy Charlie Bowater illusztrációt, olyan idézeteket, amik alapok (a csillagos, álmodós, ami a legjellemzőbb, semmin nem szerepel). Mikor megláttam, hogy a májusi sima dobozokban (7000 ért) könyv alakú, kinyitható ledlámpa volt, azt hittem sírva fakadok, hogy nekünk semmi ilyen nincs benne. Se lámpa, se dedikált semmi. 

Ha már majd 12 000 kiadok a dobozra (ami vagy 3-4 könyv ára) akkor ne papírokkal átlag home made dolgokkal legyen tele. 

A nagyját használni fogom majd, de ne plakát, meg kis karton lap legyen a dekor, legyen használati értéke. Ilyen szempontból még a szatyor, a gyertya, és az ajakbalzsam viszi a prímet, de a sálat nem fogom használni, bögre meg már kismillió van.


Az  a szomorú, hogy még igazán fandom cuccot is csak a Tüskék és rózsák Udvarához találtunk benne. Nagyon elcsúszott a mérleg ebbe az irányba. Mi van ha valaki nem ezt a sorozatot szereti, vagy nem is olvasta? Tudom, hogy ezekhez sokkal több fandom cucc van már, de a tervezések is lehettek volna mind a két irányba. A sál, vagy a táska Üvegtrónos. Annyi jó karakter, mondat és fanart van. Ha már a vett dolgok az egyikhez tartoznak, akkor terveztetek a másikhoz sajátot. Nagyon örülök, hogy egy magyar tervezővel dolgoztak, de ettől sokkal jobb munkái is vannak, és nem biztos, hogy jó az, hogy mindent ő tervezett. 

Ez is Bujdosó Gabriella, To Wahtever end. Inkább ezt láttam volna a plakáton, nem Mannont.


És a legszomorúbb, igazából semmin nem látom az Éjudvar jelképét. Annyira szép a hegy a három csillaggal, mehetett volna a kerek medálra, a bögrére, a szatyorra, vagy legalább valamelyikre, mint ahogy a csillagos idézet is. 



Mára ezeket végiggondolva, most egy kicsit még inkább szomorú vagyok. Végül is nagyjából mindennek örültem, egy részét használni is fogom, de most nagyon nem azt kaptam, amit vártam, pláne nem annyiért, amennyibe került. Használom az ebayt és az Alliet is, tudom, mi mennyibe kerül. És most valahogy elmaradt az a nagy hurrá élményem is a bontás kapcsán. Hoppon maradtam, hogy azt mondjam, pedig nagyon rákészültem, és nagyon nagyon vártam ezt a dobozt. Használom majd ami érkezett. 

Végül a doboz kísérő kártyája: 
 


6 megjegyzés:

  1. Tobben panaszkodtak a doboz tartalmara. Ha szabad kerdezni,miert nem kedveled Manont?

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    Alapvetően nem Mannonnal van problémám, hanem a boszorkányokkal úgy általában. Nyilván alapvetően én a tündéres karakterekhez vonzódom jobban, (Aelin, Rowan, stb.) és róluk szerettem volna olvasni, és rettentően bosszantott, hogy azt hiszem a 2.-3. kötettől külön Mannonos fejezetek is voltak beszúrva, amik engem akkor nagyon nem érdekeltek. Az 5. kötet miatt tudom, hogy ennek haszna és értelme volt, megvan az előtörténete, kell a megoldás szempontjából, de nekem úgy alapvetően nem szimpatikus a karakter.

    Kezdetben gonosznak is tűnt, a wyvernjeiket én sárkányokhoz hasonlítom mindig, azok gonoszak... nagyjából ennyi a története.

    Az 5. rész után látom a karakterfejlődést, Aelin mellett talán ő az egyik legkidolgozottabb, de nem lopta be magát a szívembe.

    VálaszTörlés
  3. Szia. Ha van olyan terméke a dobozodnak amitől megválnál ebben a csoportban megteheted:
    https://m.facebook.com/groups/292683608160940?tsid=0.5857715200285623&source=result

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok esetleg tudja valaki hogy mikor jelenik meg magyarul a 6-dik rész? Es hogy mikor lesz letölthető? Bocsánanatot kérek ha rossz helyre irtam csak már nagyon várom :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok esetleg tudja valaki hogy mikor jelenik meg magyarul a 6-dik rész? Es hogy mikor lesz letölthető? Bocsánanatot kérek ha rossz helyre irtam csak már nagyon várom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi derült ki, hogy már fent vagy a Könyvmolyképző honlapján az Előkészületben fül alatt, várhatóan 2018-ra kijön, de hónapot még nem írtak. Gyanús a karácsony előtti megjelenés, mindig oda szokták időzíteni.
      És e mellé jön a Tüskék és rózsák udvara 3. kötete is, szintén karácsonyra, ha jól sejtem.

      Törlés