2018. június 16., szombat

Könyvajánló: Sarah J. Maas: A ​Court of Frost and Starlight - Fagy és Csillagfény Udvara 3,1 - angol

To the Stars who listen - and the dreams that are answered. 
A csillagoknak, akik hallgatnak - és a megválaszolt álmoknak. 

A bejegyzés nagyon SPOILERES a 3. részre nézve. És erre is.
Posztjaimat a korábbi kötetekről itt találod.


Gondolataim a könyvről: 

Rettentően vártam ezt a könyvecskét. Már márciusban előrendeltem a Bookdepositoryn, pedig akkor még hol volt a május eleji megjelenés. Mérges is voltam, mert bár belekalkuláltam, a 4-8 napos postázási utat a május elsejei megjelenés után, sajnos csak 21.-én érkezett meg hozzám a könyv. Addigra tövig rágtam az összes körmöm. 

Nekem egyébként az angol verzió érkezett (lásd fent), amin kicsit narancsos a felirat, és a szép halvány kacskaringós minta szépen körbefutja az egész borítót. Nagyon szépen csillog a napfényben, lásd a lentebbi insta posztot. És bár puha kötésű, a tapintása érdekes, kicsit bársonyos, vastagabb mint az itthoni Könyvmolyos puha fedelesek. A könyv kinézete után pedig a belbecs...


Hát, mi tagadás, ez a kötetecske nem több és nem is kevesebb annál, mint amit beharangoztak. Ez egy úgynevezett köztes kötet, átvezet a 3. és 4. rész között. 
A nagy csata óta hónapok teltek el, és most mindenki a Napfordulóra készül, amit itt először nem csak Rhys, hanem Feyre is, mint High Lady celebrál. 

Igazán nagy cselekménye nincs a történetnek. Kicsit előkészíti az elkövetkező problémákat. A Fal ledőlt, az ellenség szervezkedik, belső lázongások vannak az illírek között Azriel, és Cassien ezek után nyomoz. 

Közben pedig ideért a tél, hull a hó, és mindent befed, a Sidrát, Velarist, a hidat... jön a tél és a fagy a csillagokkal együtt. E mellett pedig hol kedves, hol szívmegmosolyogtató, hol érdekes jeleneteket kapunk. Mindenki szenved valamilyen poszttraumás stresszben: Feyrének rémálmai vannak Rhys miatt, és fordítva, Elain felejteni próbálja a szívfájdalmát, és munkába menekül, Amren az új testét tapasztalja a sima tündérléttel együtt, Mor Rhys alkujának következményétől retteg, és végül Cassien, aki Nesta elutasításától és befordulásától gyötrődik. 
Forrás: Pinterest - Nessian
Nagyon shippelem a Nessian párost, kár, hogy Sarah úgy döntött, meg kell küzdeniük egymásért. Nesta még önmagát keresi, és mindenkit kizár, Cass pedig nem akar, nem tud hozzá közel férkőzni, így jön a kötet végén a drámaibb fordulat.

Amik viszont nagyon kedvesek, szívmelengetőek, és ebben a kötetben tényleg ez a fontos, az apró kedvességek. Ajándékvásárlás, dekorálás, hócsata, Feyre aki nemcsak visszatér a festéshez, hanem kifesti magából a fájdalmat, és gyerekeknek festőiskolát nyit, hogy a fiatalok feldolgozhassák, ami a családjukkal történt. 

Ó és persze Rhys és Feyre vallomásai... folyamatosan. Na meg persze a Napforduló éjszakája, a kis ház, az új ház, és az ígéret. Hogy Feyre meg akarja valósítani végre a látomást, amit a Csontfaragó cellájában látott. Én az elején azt hittem, ebben a kötetben ez már megvalósításra kerül, de dolgoznak az ügyön.

Nem kell ettől a kötettől sokat várni. Csak élvezzük, hogy olvashatunk róluk, látjuk a problémáikat, de látjuk azt is, mikor egymásnak, egymásért örülnek, dolgoznak. Egyszerűen csak öröm volt olvasni. Ha nem 35 fok lett volna közben, hanem mondjuk tél, még jobban élveztem volna.

A Tüskék és Rózsák színezőből egy kiszínezett kép a Belső Körről.
Nagyon szeretem ezeket a rajzokat és most már nekem is megvan, dolgozom a saját világomon. .-D

A vége pedig nagyon izgalmas, vannak ötleteim, mi lesz majd Nesta sorsa a következő könyvben. Ugyanis kapunk egy pár oldalas részletet a 4. könyvből, ami csak beindul, és most az ember megint tövig rághatja a körmét mire kiadják, és megtudjuk a folytatást.

Alapvetően nagyon nem bántam meg, nyelvgyakorlásnak kitűnő, nagyon szép a külcsíny is, megint gazdagabb lettem egy szép kiadású, angol nyelvű könyvecskével. És mivel olyan szép dolgok vannak benne, majd időnként előveszem és olvasgatom.


Fülszöveg:
A companion tale to Sarah J. Maas's #1 New York Times bestselling A Court of Thorns and Roses series that takes place several months after the explosive events of A Court of Wings and Ruin
Narrated by Feyre and Rhysand, this story bridges the events in A Court of Wings and Ruin and the upcoming novels in the series.
Feyre, Rhys and their companions are still busy rebuilding the Night Court and the vastly changed world beyond. But Winter Solstice is finally near, and with it a hard-earned reprieve. Yet even the festive atmosphere can't keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, she finds that those dearest to her have more wounds than she anticipated – scars that will have a far-reaching impact on the future of their court.

A könyv adatlapja: 
Kiadási év: 2018
Kiadó: Bloomsbury
Sorozat: Tüskék és rózsák 3,1
Oldalszám: 224. old.
Műfaja: YA fantasy
Folytatásos: igen, jön a 4. angolul
Angol címe:A ​Court of Frost and Starlight

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése