2012. december 21., péntek

Könyvajánló: Kemese Fanni : A napszemű Pippa Kenn

Tegnap (csütörtökön) végre sikerült  letennem az évben az utolsó vizsgámat és jegyzettámom maradékát is felhasználni. Így megérkezett a Napszemű Pippa Kenn. 

A három új magyar szerző, aki ebben az évben mutatkozik be a Könyvmolyképzőnél ( Helena Silence, és Zakály Viki áll Fanni mellett). Nem mellesleg Fanni ezzel a munkával nyerte meg a kiadó Aranymosás nevű "tehetségkutatóját" a kitűnni vágyó sok fiatal író körül. 
Innentől Spoileres!!!!

Ami nagyon megfogott: a KÖNYV CÍME vagy inkább Pippa neve, mindenképpen nagyon eredeti. 
E mellé szintén nagyon tetszik a borító is, csodás munka ( Ha jól sejtem Magocsa Horváth Évi munkája. ) 

Maga a történet egy utópisztikus világban játszódik, kb. 2077 körül. Egy erődházban él apa és lánya, mert a föld a A felépített világ  nagyon kreatív, a Vörös erdő, a sok mai technika továbbfejlesztése (Okos üveg, digitális újság), a génmanipuláció, és a sejtmanipuláció egy nagyon negatív előképét festi le, de mindenképpen nagyon kreatív. 

Most igazán sajnálom, hogy nem lehettem ott sem a bemutatón, sem a Könyvfiesztán (Vizsgák), ugyan is rengeteg kérdésem lenne Fannihoz? Honnan jönnek az ilyen ötletei? És nem mellesleg minden, amit leír, nagyon élethű, simán elhiszem neki a könyvben, hogy akár így is történhetne. 

Maga a keret és a helyszín lenyűgöző, szerettem a felépítését is. A háttér és a szereplők is lassan bontakoznak ki, naplókból, elbeszélésekből, nem hirtelen borul ránk minden, fokozatosan ismerjük meg a múltat és a szereplők hátterét. 


A karakterekről
Pippa nagyon céltudatos. Imádtam, hogy nem esendő nő, meg tudja védeni magát, karakteres szereplő. 

Ruben pedig nagyon vicces. Szerettem, hogy a most divatos könyvekben levő fiúkhoz képest nem elérhetetlen, sőt inkább közvetlen, támasz, de vicces, akaratos, de segítőkész. És alakul, változik a karaktere.

Bár a könyv csak 300 oldal, nagyon sok minden történik benne, és bár nem mondanám, hogy tele van fordulatokkal (inkább a lassan járj, hátha nem ér véget még a könyv kategória) nehezen váltam meg tőle, mert a felépített világ, rettentően izgalmas. Benneragadsz. 

És akkor várjuk a folytatást, mert persze lesz neki. Addig is sok sikert:-) Úgy tudom, Fanni elméje nagyon sok érdekes utópikus világot rejt, nagyon kíváncsi vagyok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése