2016. május 11., szerda

Könyvajánló: Bridig Kemmerer: Storm - Vihar (1.)

A könyv adatlapja:
Kiadója: Könyvmolyképző
Sorozat: Elementálok 1.
Kiadási év: 2014
Oldalszám: 531 old. 
Folytatásos: igen, 1. rész
Fordította:Vallató Péter
Eredeti címe: Storm - Elementals
Borító: az eredeti kiadásé
 Fülszöveg:
Becca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti – bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak. Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet -a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. 
És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is. Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.

Gondolataim a könyvről:

Minden úgy kezdődött, hogy a Könyvfesztiválon megláttam a harmadik részt, a fehéret, ami Hunterről szól. Akkor még nem tudtam semmit a sorozatról, de nagyon reklámozták, és láttam, hogy nagy a várakozás körülötte, így utána olvastam. Kiderült, hogy a könyvtárban már nekünk is megvan az első két rész, így kellő kötetmennyiséggel előttem már bele mertem vágni... 

A történet alapvetően 4 árva fiútestvérről szól (Chris, Gabriel, Nick és Michael). Mind uralnak egy-egy elemet, és valószínűleg mindnek saját kötete lesz (a Goodreads megsúgta, hogy igen :-) Az első a legkisebbel kezdődik, Chris a vizet tudja uralni. Talán ez a leggyengébb és a legkevésbé fellelhetőbb elem (míg ugye a levegő, föld, erősebb, mert mindenhol ott vannak. Ehhez csak a tűz a hasonlóbb, majd erről a következő könyvnél beszélek.) 
Michael, Gabriel, Chris, Nick

Chris magának való, próbál nem feltűnő lenni, és meghúzni magát, nem bajba keveredni, mint a bátyjai, de ahogy Becca közelébe kerül, a dolgok valahogy mindig ellene fordulnak. 
A mellett, úgy mint a testvéreinek, Chrisnek is rengeteg belső félelme, fóbiája van, mindet gyötri a bűntudat, a megfelelési kényszer, Chrisnek pedig még meg kell küzdenie az ebben a könyvben már feltűnő Hunterrel is, aki szintén közeledik Beccához. Alapvetően a könyv váltott szemszögű, belelátunk Chris tipródásába, és Becca félelmeibe is, itt most a fiú kifejezetten izgalmas volt nekem a fiús tesók miatt (nekem csak lányok vannak).

Izgalmas az elején, hogy ki-ki melyik oldalon áll, és miket titkolnak egymás elől. Sem Becca, sem Hunter, sem Becca apja nem egészen az, akinek látszik, és a regény vége felé ebből találunk több bonyodalmat is. Nem árulhatok el sokat, a nélkül, hogy ne lőném le a poénokat, de mind a hármójuknak sok köze lesz még a folytatásokhoz, és a legtöbb akciójelenet, vagy izgalmasabb rész hozzájuk köthető. 
Van két mellékszereplő, akik 'rendbontóként a vizet zavarják' belőlük lehetett volna kicsit kevesebb, és több a fiúkból, bár tudom, hogy kellettek a cselekmény megbontásához.

Érdekes téma az elemekre építeni a sorozatot, nem sok ilyet olvastam mostanában (kicsit a Magisztériumhoz hasonlít, de ott van varázsiskola, és az alapvetően ifjúsági témájú, de ott is az elemek az alap vezérfonalak.) Hogy itt például mennyi minden kapcsolódik egy elemhez (eső, köd, pára, víz, és ebből mind erőt meríthet az elementál). Ez a könyvben jól felépítetten jelenik meg, fokozatosan ismerjük meg a fiúk erejét a belső csaták, tipródások, harcok folyamán, és ahogy fejlődik a képességük.
Elemental 0.5 : Storm 1 :  Fearless 1,5 : Spark 2 : Breathless 2,5 : Spirit 3 : Secret 4 : Sacrifice 5 : és készülőben a 6. rész

A borítókról:
A külföldi borítónak nagyon szép egységes kinézete van, szerencsére ezt vette meg a Könyvmolyképző. Itt a közben megjelent köteteket is láthatjátok, az úgynevezett feledik köteteket, amik egy-egy kis rövidebb novellát, regénykét adnak a már ismert szereplőkkel a regények között. A kép alatt írtam a címeket is, a kék, piros fehér a fővonal, a 3. után már nincs a képen feledik kötet, ott az 5. 6. résznél változott a borító stílusa is, nem a testvérek vannak rajta, csak egy pár, és az 5.-en Michael.

Új varázslatos világ az elemekkel, négy nem mindennapi fiútestvérrel, és az ő belső küzdelmükkel önmagukkal, és hogy elfogadják őket! Mindent áthat a tűz, a víz, a levegő és a föld, és a fiúk érzelmei! Izgalmas sorozat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése