2019. november 13., szerda

Őszi-téli mit várok a postástól

Tipikusan mindig a karácsony előtti időszak a másik legterheltebb időszak a tavaszi könyvhét-könyvfesztivál kombó után. Rengeteg a megjelenés, hogy a fanok és a rokonok minél több könyvet tehessenek a fa alá. Viszont a mostani téli időszakban rengeteg eddig be nem fejezett folytatás kap záró kötetet, vagy folytatást, amire már évek óta várunk.
Lássuk, én mit várok nagyon nagyon a polcomra, vagy a fa alá.




Leigh Bardugo:

Ruin ​and Rising – Pusztulás és felemelkedés (Grisa trilógia 3.) (Grisaverzum)

Majdnem három évet vártunk erre a folytatásra. Látványosan meggyorsította a fordítási folyamatot, hogy Leigh Budapestre jön a Grisa univerzumból készülő sorozat miatt, és a kiadó dedikálást szervezett vele november 18.-a hétfő délutánra. A részleteket itt találjátok.  
Megjelenés: nov. 15. péntek


Róbert Katalin

Keresd ​az igazit! (Lélekfény 1.)
Kati új sorozatba kezdett, nagyon kíváncsi leszek a fantasy világra, amit épít.
Már megjelent. 


Rácz-Stefán Tibor

Pokolba ​a jópasikkal!
Tibi mindig magyar viszonylatban gondolkodik, de olyan témákhoz nyúl, ami igen komoly társadalmi gondot is jelenthet a mai magyar fiataloknak. Az LMBT szál mellett most helyet kap a szakács szakma és a külföldi munkavállalás kérdése. Mit tennél, ha a szerelem ide vagy oda kötne?
Várható megjelenés: nov. 26.

 On Sai

Artúr (Szivárgó sötétség 3.) 
Ó, mióta várom én ezt a folytatást, majd négy év óta várjuk a 3. részt. A Lucy óta csak úgynevezett feledik köteteket kaptunk a sorozatból, de az persze csak egy-egy spin off, nem az igazi nagy cselekményszál folytatódik. Van ebben minden, amiért olvasni érdemes. Vallási kérdések, politika, szerelem, komoly elméleti kérdések, és persze jó sci-fi lévén, némi űrháború.
Várható megjelenés:  nov. 26.

On Sai

Álruhában (Vágymágusok 1.)Még mielőtt az Artúrt bejelentették volna, előbb érkezett a hír, hogy még egy kötet megjelenik On Saitól novemberben. Csodaszép rajzolt borítója van (mint a novellás antológiáknak), de a történet is ígéretesnek tűnik az ikerpárról a fantasy világban. A borító megint csak László Maya alkotása.
Várható megjelenés: nov. 26.

Sarah J. Maas

A ​Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara (Tüskék és rózsák udvara 3,1)
A Tüskék és rózsák feledik kötete igazi csemege lesz karácsony előtt a téli hangulatával. Már volt szerencsém megvenni és elolvasni magyarul, de azért mindenképpen várom a polcomra magyarul is.
Várható megjelenés: dec. 6. (Mikulásra pont jó lesz ajándéknak)


Sarah J. Maas

Kingdom ​of Ash – Hamvadó királyság 1-2. (Üvegtrón 7.)
 Ha már SJM, akkor gyorsan elkészítették az Üvegtrón 7 részének az ezer oldalas fordítását is. Mivel nagyon nagy terjedelmű két kötetben jelenik majd meg, de kemény és puha, fűzött kiadásban is kapható lesz. És extra ajándék, hogy a puha kiadást megjelentetik a fehér borítóval is, ha valaki esetleg így gyűjtené. Bár már ezt is olvastam angolul, nagyon várom a magyar verzióját is a polcra. Azt hiszem a fehér verzióval szerzem meg.
Várható megjelenés: dec. 13.


Szurovecz Kitti

Az ​egyetlen ismerős arcKitti most egy humorosabb történetet ígért, de azért a komoly lélektani téma sem marad el. Főhősnőnk rövidtávú memóriazavarban szenved, míg össze nem találkozik a színész Nolennel. Nagyon kíváncsian várom ezt is a fa alá.
Megjelenés:  nov. 11.


Kleinheincz Csilla

Ezüstkéz (Ólomerdő 3.)
5 éve! Azóta várok erre a folytatásra. Az első és a második részt gyorsan egymás után olvastam, és Csilla elragadó vulága után sokáig kerestem egy hasonló hangulatú könyvet. Nem nagyon találtam mást. Alig várom, hogy folytassam Emese, Lóna és Rabonbán sztoriját.
Várható megjelenés: nov. 20.



Christelle Dabos

Bábel ​emlékezete (A tükörjáró 3.)
Nagyon berántott ez a történet tavasszal, és nagyon örülök, hogy nem kellett túl sokat várni a 3. részre. Ez is egy roppant érdekes fantasy világ, kíváncsi vagyok, Ophélie sikerrel jár e a mentő akcióban.
Várható megjelenés: nov. 28.


Itt van az első kör vége, de nem biztos, hogy nem lesz második!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése