Most, hogy ilyen nyálkás idő van és korán sötétedik, jobban van ideje az embernek bent sütögetni, akár barátoknak, akár egy hidegebb estén, az olvasnivaló mellé (nem rajta kell enni!). Ez egy anyukám - féle meggyes recept. Olcsó, nem kell hozzá sok minden, és gyorsan, mintegy bő fél óra alatt elkészül:-) szóval
Meggyes piskóta (kb. 4 személyre)
Hozzávalók:
4 tojás (fehérjét felverni külön)
4 ekanál cukor
4 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
egy üveg magozott meggy (400 g)
(Mindig annyi liszt és cukor ahány tojás, így növelhető a mennyisége.)
Elkészítés:
Először szétválogatom a 4 tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verem. Ebbe teszem bele a 4 sárgáját, a 4 kanál cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Óvatosan összekeverem. Majd következik a 4 kanál liszt, ezt is összekeverem, hogy ne nagyon törjön össze a hab.
A már korábban leszűrt, magozott meggyet kis tányéron lisztben megforgatom, hogy ne áztassa el a tésztát.
Az előre kivajazott tepsibe beleöntöm a masszát, majd szétszórva ízlés szerint beleteszem a meggyeket.
Előmelegített sütőben, 5 percig sütöm magas lángon, majd leveszem közepesre, és tűpróbáig készre sütöm. (kb 15-20 perc.)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése