2013. május 17., péntek

Kirándulás erre arra, író-olvasó találkozó Kiskunfélegyházán

Akkor déli körutazásaim folytatásaként egy pár szóban Kiskunfélegyházáról is. Ide kifejezetten a találkozó miatt utaztunk párommal április 19-én, de nagyon élveztem, mert eddig mindig csak a vonat állomást láttam a vonatról, most azért bementünk a cárosba is rendesen.

Pénteken a 10 45 össel indultunk Szegedről, és kényelmesen meg is érkeztünk fél 12-re. Az állomás másik oldalán egy hatalmas kettős platánsor fogadott bennünket, (elvileg vannak vagy száz évesek) és érdekes "krumplik kerekedtek rajtuk.-D) Ilyenek:

Aztán végigsétálva az úton, beértünk a város közepébe, ahol megint találtunk egy isteni fagyizót (akkor is szép napos meleg idő volt.)
A lányok, Szurovecz Kitti és Spirit Bliss akkor egy egész napos programon vettek részt, reggel rendhagyó irodalom órát tartottak középiskolásoknak, délután (amire mi is mentünk) fél 12-től pedig előadást, beszélgetést avagy író-olvasó találkozót a városi könyvtárban.

Mi Danival először csak meglapulva integettünk, majd CzékusZsuzsit felismerve odaszegődtünk mellé, hogy egy kis ismerős arc, és mosolygás majd meg megnyugtassa a lányokat. Bár aznap már harmadszor meséltek magukról és a könyveikről, azért kicsit feszültek voltak, hiszen itt kevesebben ismerték a műveiket, mint mondjuk az őszi vagy tavaszi bemutatókon, de viccesek, kedvesek, humorosak voltak a kissé fáradt, elcsigázott (főleg fiú) fiatalság előtt. Összességében jól sikerült a napjuk, azt hiszem, mi pedig nagyon örültünk egymásnak, bár keveset tudtunk beszélni, mert vissza kellett sietniük Budapestre és készülni a Könyvfesztiválra. Készült azért egy pár közös csoportkép, de miután elkísértük őket és elköszöntünk, nekünk még sok időnk maradt, így sétálgattunk a városban, és beültünk egy pizzázóba megebédelni, mert addigra már igencsak fáradtak voltunk.
Csoportkép a lányokkal

A kiskunfélegyházi harangsíp:-D

A könyvfesztiválra sajnos ebben az évben nem jutotta fel, de így egy a péntek délután kárpótolt, mert várost is néztem, és így a lányokkal is találkoztunk:-D
A városháza a majolika csempével. 

A városi ótemplom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése