2015. augusztus 5., szerda

Mit várunk ősszel a postástól?

Az őszi- téli időszak azért is nagyon fontos a számomra, mert szeptemberi születésű vagyok, és ilyenkor a szülinapra nagy esély van rá, hogy könyves ajándékokat is kaphatok.

Viszont mivel nagyon sok megjelenés lesz ősszel, kicsit bogarásztam, vadászgattam, és nem meglepő módon kiszedtem egy rakat Könyvmolyképzős folytatást, amit nagyon várok:

Ezeket itt találtam: Könyvmolyképző:Előkészületben


Sarah J. Maas Heir of Fire – A tűz örököse (Üvegtrón 3.)

Bár már elkezdtem angolul, mivel kiderült, hogy gyorsan jön a folytatás, így megvárom magyarul is. Remélem ez is az eredeti borítóval érkezik. Az első részről az értékelésem itt olvashatod.


A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel és a szíve is majd megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alkut és képes-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?


Kerstin Gier - Silber – Az álmok első könyve

Mivel nem régen olvastam el a Rubinvörössel kezdődő Időtlen szerelem trilógiát, most erről is sok jót hallottam, és nagyon kíváncsi vagyok rá. Értékelésem az Időtlen szerelemről itt olvashatod:
Reméljük itt is az eredeti borító jön.A fekete az első rész, a kék a második.


Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…


Jessica Park - Flat Out Celeste – Celeste bolondulásig (Flat Out Love 3.)

Mivel épp most fejeztem be a Flat Out Love /Matt-et nagyon szúrja az oldalamat mi lesz majd Celeste sorsa.Izgalmasnak tűnik.
Bár az eredeti borítónak nem sok köze van a kapcsolt betűkön kívül az elsőkhöz, kíváncsi leszek, hogy ezt átvesszük -e. Itt talán jobb lenne sajátot tervezni.


A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.

De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.

Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.

Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.


Maggie Stiefvater - Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom (A Hollófiúk 3.)

Ebbe a sorozatba talán már régebb óta és mélyebben bele vagyok esve, mint annó a farkas sorozatába (Shiver, Linger, Forever, Sinner). Már mutattam nektek képet a borítóról, eddig átvették a kötetek, nagyon ajánlom, hogy ez most is maradjon, mert szerintem a 3 közül ez a legszebb. Van zöld és kék verziója is, nektek melyik tetszik, nekem talán a zöld. A történet csak tovább bonyolódik, és remélem még több Blue-t és Gansey-t kapunk majd.
Itt az értékelés az első, és a második részről.




Az álom veszélyes műfaj, ám az ébredés talán még veszélyesebb.

Blue Sargentnek szerencséje volt. Életében először olyan barátokra lelt, akikben megbízhat, akik nem vetik ki maguk közül. A hollófiúk befogadták őt, és jóban-rosszban kitartanak mellette.

A szerencsével azonban van egy óriási baj, tudniillik forgandó.
A barátaid elárulhatnak.
Anyukád eltűnhet.
A látomásaid megtéveszthetnek.
A magabiztosságod meginoghat.

A The Bulletin így nyilatkozott az Álomrablókról, a Hollófiúk-sorozat előző kötetéről: „mágikus fondorlatok és idegborzoló események bonyolult szövedéke.” A folytatásban ez a szövedék, ha lehet, még áthatolhatatlanabbá válik, egyik ámulatból a másikba ejtve az olvasót.



Ami még jöhetne:

Moskát Anita - Horgonyhely- Gabo SFF: Bár épp most ovasom, de az kölcsönkapott példány, azért a borítóért ölni tudnék. Nagyon szép, művészi, nem hiába egyedi tervezés.




Ava Dellaira: Kedves halottak! - Ciceró : Laurel azt kapja házi feladatnak, hogy egy halottnak kell levelet írni. Ő Kurt Cobaint választja, majd utána belelendül és egyre több hírességnek ír levelet... érdekes alapötlet.




J. R. R Tolkien - A hobbit - képregény - Ciceró
Nem igen telik el úgy év, hogy ne vennék valamilyen könyvet Tolkientől/ről. Már elég sok Hobbit kiadásom van, lassan ez lesz a fétisem, (van angol, német, a nagy zöld könyv és a régi Babó-s kiadás), de ez még hiányzik, és most megint kiadta a Ciceró, tehát ebből is jöhetne egy.



Tudom, hogy ezen kívül rengeteg folytatás érkezik még, ezek épp csak a legégetőbbek, de mindenki nézelődjön kedvére a kiadóknál, biztos frissítik még a listákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése