2013. október 17., csütörtök

Új Tolkien kiadások

Legnagyobb örömömre ősszel több Tolkien kiadás is új külsőt és belsőt is kap. Akkor lássuk a listát, mit kérhetünk karácsonyra :-D

A Gyűrűk Ura 
A mű megjelenésének 50. évfordulójára kapott új külsőt.
Alan Lee illusztrálásával, mind a három kötet!!! és az első borító is.
Alan Lee illusztrálta végig a filmeket, az ő rajzai alapján elevenedett meg Középfölde, szóval szerintem biztos siker lesz most is a beltartalom. Gyűjtőknek mindenképpen. E mellett a szöveg a már javított, bővített, a "fekete kiadásban" már ismert a Magyar Tolkien Társaság által egységesített beltartalom. A végén pedig ráadásnak egy index is helyett kapott. Fa alá való!







Húrin Gyermekei
Középföldének vannak A Gyűrűk Ura előtti időről szóló regéi, és az ebben a könyvben elmesélt történet azon a nagy földön játszódik, amely a Szürkeréven túl feküdt Nyugaton: azokon a vidékeken, ahol egykor Szilszakáll kószált, ám amelyek alámerültek a Világ Első Korának véget vető nagy kataklizmában.




A Húrin gyermekei is fekete külsőt kapott, hogy ezzel is illeszkedjen a Gyűrűk Urával és a Hobbittal kialakított dizájnhoz. Nekem mind közül, azt hiszem ez tetszik a legjobban. A borító és a belső illusztrációk itt is Alan Lee művei.



A felső kettő már előrendelhető, október végétől elérhető a könyvesboltokban.
És végül, de nem utolsó sorban : a már korábban megjelent

A Hobbit művészete

Tolkien rengeteg rajzot készített a Hobbithoz, ezek legszebbjeit, egy válogatást állítottak össze, szintén ünnepi kiadványként. Nagyon jó minőségű fotópapíron nyomtatva, védőtokkal árulják. Fanoknak szintén kötelező darab, már csak Tolkien szép kézírása miatt is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése