2012. október 4., csütörtök

X. Szüreti Fesztivál, Törtel 2012

Akkor csak jó pár kép, ízelítőnek:


 Ők a szalma házaspár (akik a kapuknál fogadták a vendégeket), és gyermekeik, Szalma Sanyi és Szalma Zsuzsi( Nem tudni a rendes nevet, a készítők is több néven ismerik őket:-) De lelkesen hirdették az eseményt egész héten.
 Ha már falu, kell az igazi életkép is. Rengeteg virág, dísztök, és szalagok, ahogy az egy őszi rendezvényen kell. 
 Az általunk alkotott fantasztikus Madárijesztő, Bögyös Rózsi, aki sajnos csak a rajtszámot viseli, de mi egy igazán vidám délutánt töltöttünk a készítésével, együtt volt a család. Ezért megérte.

 Délelőtt fontos szerepet kapott a lovaskocsi felvonulás, volt kis paci, és nagy paci, prés, és bor, meg pogácsa. Nagy üstökben készült a birkapörkölt, aki pedig a kultúra iránt érdeklődött, megnézhette a grafikai kiállítás a boltívek alatt, vagy a falumúzeumot.




 Én munka közben, avagy  déltől felpezsdült az élet, volt itt kézműveskedés, arcfestés, tombola, és zsíroskenyér hagymával :-)

 Hogy délután se maradjunk program nélkül, egy egész délutánt átölelő táncmulatságon vehettünk részt. Volt ittt ovis, és felnőtt, népzenei alapokon nyugvó, és modern ritmusú....
 És hogy a kicsit idősebbeknek is kedvezzünk, a szervezők elhívták Szandit, gyermekkorom egyik kedvenc énekesnőjét. Szinte semmit nem változott.
Szeretem az ilyen falusi megmozdulásokat, mert megmutatják egy falu, egy zárt közösség erejét, értékeit, szépségeit. Őrizzük a hagyományokat, de úgy, hogy bevonjuk a modernt is.

Este a Tanyaszínház költözött be legújabb darabjával a Művelődési Házunkba, hogy Másfél óra kacagást biztosítson Nyárfás Miska (a Mágnás Miska átirata) című, talán legjobban sikerült darabjával. Nekik is hálásan köszönjük, mind, akik ott voltunk. Igazi élmény volt!

Köszönet érte minden szervezőnek, készülőnek, fellépőnek, támogatónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése