2017. május 22., hétfő

Könyvajánló: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 8-10.

"Ennek a hideg maradéknak otthon- és családíze volt."


Cassandra Clare - Sarah Rees Brennan

 8. Tűzpróba

 

Simon lassan két éve tanul az Akadémián, és felkérték, hogy vegyen részt Emma Carstairs és Julian Blackthorn parabatai szertartásán tanúként. Ám előtte elhívják Claryvel egy szobába, ahol érdekes ízű teát kapnak...

Innen pedig elkezdődik az elme utazása. Miért Clary? Milyen utat jártak be együtt? Mi köti össze őket? Miért találnak mindig vissza egymáshoz?
Amellet, hogy Simon és Clary a saját próbájukat kiállják, megismerkedünk a következő árnyvadász sorozat főszereplőivel is. Valami lapul kettejük között, egy titok, és mély érzés, ami még a parabatai szertartásra is rányomja a bélyegét. Emma nagyon szerette volna, Julian szorong. És ez már elég sok mindent előre vetít a Gonosz fortélyok sorozat többi részéből.

Ennek a kötetnek a témája a barátság. A szívet, lelket, életet egybe kötő barátság, ami nem feltétlen csak parabatai társak között létezhet. Ott lehet a legjobb gyerekkori barátunkban, a legközelebbi rokonunkban, bárkiben, akihez ilyen közel érezzük magunkat. Ennek a fontosságát hangsúlyozza a kötet.
Kiadója: Könyvmolyképző
Sorozat: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 8./Vörös Pöttyös
Oldalszám: 72. old. 
Fordította: Kamper Gergely
Megjelenés éve: 2016 




Cassandra Clare - Sarah Rees Brennan

9. Örök éjre szánva 

 

Talán az általam egyik legjobban várt kötet. Magnus és a kék baba. Az iskola bejáratánál hagynak egy kék színű boszorkánygyermeket. Magnus épp az iskolában tartózkodik, és hova is vihetné máshova a kicsit, ha nem élete párjához. 

Szerettem, hogy ebben a részben mindenki egy kicsit megőrül a baba miatt. Ahogy Alec apáskodik, ahogy Magnus meglágyul, és ahogy a Lightwood család a feje tetejére áll a család miatt.  

"Magnus jó pár pillanatig nem tudott más magyarázatot elképzelni, csak hogy az egész család részeg."

A másik kedves dolog, Alec és Simon beszélgetése. Szeretem ezeket az apró momentumokat. Így még nem kell őket teljesen elengedni. Belelátunk a családjukba, hogy hogyan birkóznak meg a mindennapokkal, amikor épp nincs háború, és nem áll a bál. Szívet tépő és izgalmas pillanat mindegyik.
És aranyos, és megható, hogy honnan, és miért kapta a nevet a boszorkánymester csemete. Mindenre kíváncsi leszek vele kapcsolatban! Ha egyszer lesz még sorozat Magnusról (és ha minden igaz, egy pikánsabb készülőben van) arra vevő leszek! Csak ők hárman legyenek benne!
Kiadója: Könyvmolyképző
Sorozat: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 9./Vörös Pöttyös
Oldalszám: 112. old. 
Fordította: Kamper Gergely
Megjelenés éve: 2016 


Cassandra Clare- Robin Wasserman

10. Kétszer száll alá az angyal. 

 

Az utolsó igazán szívet tépőre sikeredett. Az iskola végén a mondénokat a felemelkedés vagy a bukás várja, hogy igazi árnyvadászok legyenek. George ezt úgy éli meg, hogy minden utolsót megjegyez ezen a napon. Simon végigjárja New York utcáit, meglátogatja a családját, hogy egyfajta búcsút mondjon, és közben sok mindenen elgondolkozik. Megéri -e mindez, ha nem láthatja többé a szeretteit a törvények értelmében? Miért csinálta mindezt? A rengeteg kaland után melyik lesz a valós éne, ha visszakapja az emlékeit?

Clarytől és Isabelletől is megkapja azt a támogatást amire szüksége van. Isabelletől talán még többet is. Majd a végén ott a felemelkedés. Sajnos kapunk szomorú csattanót is, és régi kedves emlékeket, de így egyértelművé válik, hogy miért kell azt az árnyvadász nevet választania, ami végül csak hozzá kapcsolódik majd.

Bár nem igazán erre a végre vártam, de ez a kötet leírja a barátság, a szerelem lényegét. A család és az otthon fontosságát, amit néha elég egy étel ízében viszont érezni. Hogy az életben talán csak két dolog számít igazán, de az mindennél fontosabb. Szeretni, és szeretve lenni.
Kiadója: Könyvmolyképző
Sorozat: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 10./Vörös Pöttyös
Oldalszám: 72. old. 
Fordította: Kamper Gergely
Megjelenés éve: 2016 
Folytatásos: Nem, a 10. az utolsó rész.


Újraolvasós - tetszett, és valószínűleg fogom még olvasni 👈

 Ezzel most az akadémia története véget ért, de ne szomorkodjunk, jön a Gonosz fortélyok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése