2020. március 28., szombat

Mariana Zapata: The ​Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak






Gondolataim a könyvről: 
Ó tudtam én, hogy mire vállalkozom, mikor elkezdtem olvasni. Kolléganőm lelkesen ajánlotta, hogy bár elég hosszú, de szépen lassan bontakozik. És hogy fordított a gondolkodása, mint az összes többinek, hátulról indul, mert hogy nem is akarnak összejönni igazából. Előbb együtt dolgoznak, majd külön válnak és a fiú édesgeti vissza, de lassan, nagyon lassan törik meg a jég, és szépen, apránként bontakoznak ki a dolgok.

De kezdjük az elején a sztorit. Főhősünk profi amerikai focista, mufurc, munkaalkoholista. Aident nem érdekli semmi, csak a sikerek... látszólag, amíg Vanessa ott nem hagyja nála a titkárnői mindenes állását 2 év után.

Vanessa grafikus és az Aidennél összespórolt pénzből akar magánvállalkozást felépíteni a grafikai munkákra. Aztán egyszer csak betelik a pohár, felmond, és visszahúzódik a saját lakásába.
Aztán napokon belül megjelenik a "winnipegi nagy fal" személyesen és megpróbálja mindenféle ígérettel visszaédesgetni főhősnőnket, aki bár eddig nem érzett nagy vonzalmakat, de hát a pénz, a diákhitel visszafizetése elég nagy döntőérv, hogy összeköltözzön Aidennel a zöldkártyáért.

Innen pedig elindul a cselekmény, összeköltöznek, összeházasodnak és szépen, lassan apránként, ahogy a nagy fal megpuhul, úgy lesz egyre közvetlenebb, érzékenyebb, és persze kiderül, hogy nyitott szemmel járt, figyelt, de nem mindig reagált a dolgokra. Hősnőnk pedig nem tud mit tenni, menthetetlenül beleesik, és persze sokáig próbálja magában tartani, míg aztán a végén szépen kibökik egymásnak mit éreznek.

Ami nagy előnye ennek a kötetnek, hogy nem ugranak egyből ágynak. Sajnos ma ezt már kevés műről tudjuk elmondani, szépen apránként építkezik. Van idő jellemfejlődésre, mind Aiden mind Van részéről. Persze itt is van szomorú családi háttér, alkoholista anya, bántalmazó testvérek, de ez a rubin pöttyösök tartozéka, mindig van valamilyen érzelmi defi. Itt viszont van idő feloldani, és sok kis apró mozzanat fért ennek köszönhetően bele.
Vanessa megtestesíti az erős nőt, önálló, van saját akarata, önmegvalósít, saját erejéből akar vállalkozást építeni, sportol, sőt kitűzött célja is van a sporttal (lefutni a maratont).

Van benne vicces jó fej barát, Zac, cuki kutya, aki persze a vége felé viszi a showt.

Ami viszont nálam most nagyon bosszantó volt, és ezért nagy fekete pont jár a szerkesztőknek kint, a rengeteg ismétlés. Kb 120 -szor szerepel benne, hogy a pasi mekkora, hogy milyen háta, lába, izmai meg mindene van, és hogy nem hiába hívják nagy falnak. Na most, ha ebből az első 30 után meghúzzák, 100-150 oldallal kevesebb lett volna a regény. Néha mikor Vanessa magában szenveleg a hapsi látványától, csak fogtam, átlapoztam addig, ahol a kövi párbeszéd jött. Így könnyen lehet 600 oldalas könyvet írni, csak nem érdemes.

A végén meg már ott a nagy cél, jön a maraton, a nagy egymásra találás, és puff, 10 oldalban elmondja a következő 5 évet. Ott meg elfogyott az ihlet és levágta a végét. Én azokra a részekre lettem volna kíváncsi, milyen lett az életük, miután összeszoktak, miután rendesen egymásra találtak, és nem csak kerülgették egymást. A lényeg onnan jön, nem csak az első ágyjelenetig tart.

Mindenesetre jól esett a lelkemnek, 3 estén át jókat kuncogtam rajtuk, és vonzott a sztori, hogy vajon mit ügyetlenkednek egymással, úgy hogy közben nem ugranak a másikra. Van benne mondanivaló, bár nem sok, de arra, hogy ebben a vírus teljes időszakban kikapcsoljon pár órára tökéletes volt. 

Nem bántam meg - nem volt annyira egyedi, de jól szórakoztam 💃

Fülszöveg:

Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.

Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.
A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.

Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?
Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?
Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.

Éld át a tüzét!


A könyv adatlapja: 
Kiadója: Könyvmolyképző
Kiadási év: 2019
Oldalszám: 608. old.
Műfaja: new adult
Fordította: Neset Adrienn
Borító: magyar
Folytatásos: elméletileg  nem
Eredeti címe: The ​Wall of Winnipeg and Me

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése