2013. augusztus 17., szombat

Csontváros ajánló: Miért menjünk a moziba?

Augusztus végén (pontosan először 22-én a rajongóknak, majd 29-én hivatalosan ) a mozikba kerül a City of Bones - Csontváros a Végzet ereklyéi sorozat első darabja.

A történet: Clary Fray egy átlagos lány, aki szeret rajzolni ám, barátjával egy klubban gyilkosság szemtanúja lesz, amit senki más nem lát. Ezután az édesanyját elrabolják, és egy démon támad rá. Jace, a titokzatos árnyvadász veszi a szárnya alá, és bevezeti egy olyan világba, ami a miénk mögött van elrejtve, ám a lány kiválasztott... megvan a képessége, hogy mögé lásson, és hogy megmentse a világunkat....

És hogy miért is érdemes elmenni a moziba?
Ez NEM EGY TIPIKUS TWILIGHT-hoz hasonló story. Bár persze, lesz benne romantika, sokkal inkább dominál benne a misztikus, elrejtett világ. Ha már hasonlítani kell valamihez, inkább hasonlít a Harry Potter világához, mint az előtte levő YA sztorikhoz.
Külön lényei vannak a Nephilimek - (félig angyalok, félig emberek), akik furcsa és különleges tetoválásokat hordanak, és még furcsább fegyvereket (szeráfpenge, ostor) viselnek.
Találkozhatunk itt macskaszemű varázslóval, jósnővel, démonokkal, farkasokkal, vámpírokkal, miközben olyan kérdések kerülnek szóba, mint a családszeretet, önmagunk keresése, a jó és a gonosz küzdelme.

Ráadásul mind nagyon fiatalok, és mégis nagyon szexik (éljen a fekete bőrszerkó, mert a fekete jobban áll nekik 1235 óta:-D)))

Clary keresi a múltját, miközben meg akarja érteni ezt a furcsa világot, és meg akarja találni és megmenteni az édesanyját. Bár a szereplők fiatalok (ált 17-18 évesek a karakterek), mégis nagyon komolyak, sok mindent láttak, átéltek, küzdenek a saját démonaikkal. Itt minden szereplő nagyon karakteres, erősek, akikre fel lehet nézni. Hősök, akik néha mégis esendők, és hibázhatnak is.

Tipikusan a film egy könyvadaptáció, Cassandra Clare Végzet ereklyéi sorozatának még 5 darabja van. Sorban :
  • Csontváros (City of Bones)
  • Hamuváros (City of Ashes)
  • Üvegváros (City of Glass)

  • Bukott angyalok városa (City of Fallen Angels)
  • Elveszett lelkek városa (City of Lost Souls)
  • Mennyei tűz városa (City of Heavenly Fire)
Az első 5 rész már megjelent magyarul is a Könyvmolyképző kiadó gondozásában, ha film tetszett, akkor bátran kezdj bele a sorozat olvasásába, nem fogod megbánni!

DE! Itt még nincs vége! Van egy előzménye is, ami az angol viktoriánus korban játszódik, a Pokoli szerkezetek sorozat, három résszel:
Az angyal (Clockwork Angel)
A herceg (Clockwork Prince)
A hercegnő (Clockwork Princess)

Még lebilincselőbb, a rengeteg szép ruha, a kattogó szerkezetek, Tessa Will és Jem hármasa egy lovaskocsikkal, feltalálókkal teli izgalmas korban.
Itt kezdődik sok minden, itt készül sok fegyver a későbbi árnyvadászok számára... de ez egy másik poszt témája lesz még :-D



Szóval, ami a lényeg: 
Egy nagyon izgalmas filmet láthatunk most augusztusban, és a Pro Video a film forgalmazója figyelve a magyar árnyvadászok igényeit, kérésünkre, direkt csak nekünk feliratosan adja oda a filmet, hogy eredetiben élvezhessünk, amint Jace azt mondja: Welcome to the City of Bones ! - Üdvözöllek Csontvárosban!
Vagy Have a little Faith! - Legyen egy kis hited! 
Mivel sajnos a magyar szinkronok nem a legjobban sikerültek manapság, rettentően örülünk, hogy megnézhetjük a filmet az eredeti nyelven, eredeti érzelmekkel, hangsúlyokkal, így kérek mindenkit, hogy akit érdekel, mindenképpen menjen el, és hívja ismerőseit is, hogy ezzel háláljuk meg a forgalmazónak, hogy ennyire figyel ránk!!!! Manapság ez sajnos nem nagyon fordul elő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése