2013. december 18., szerda

Könyvajánló: Szurovecz Kitti: Smaragdfény (Gyémántfiú 3.)

A muskétás könyvek közül Kittié volt a következő majd két hétvége alatt kiderítettem mi lesz a színészcsalád utolsó kötetében.

A történet alapja:
A végső borító, az előző kicsit sárgább volt,
és volt a virágnak szára.
Egy házaspár, akiknek megvan mindene. Mesés, Hollywood-i karrier, két csodálatos gyerek, impozáns villa Beverly Hills-ben. Ami pedig a legfontosabb: Heily és Nick egymás iránt érzett szenvedélyes szerelme mit sem csökkent az évek során.
Csakhogy egy ártatlan, családi ünnepen történik valami…
Felbukkan egy titokzatos asszony, aki a megszólalásig hasonlít Nick balkézről született kislánya, Nikki édesanyjára. A helyzet lehetetlen, valószínűtlen, ijesztő, hiszen a nő sok évvel ezelőtt meghalt. Az ismeretlen ismerős megjelenése valóságos lavinát indít el: az „álompár” kapcsolata, tehetséges kamaszlányuk törékeny lelkivilága, és maga, a féltett családi egység is veszélybe kerül, miközben mindenki azon kattog: MIÉRT TÉRT VISSZA ENNYI ÉV UTÁN?
Szurovecz Kitti Libri Aranykönyv TOP10-es trilógiájának befejező részében szívrepesztő és megdöbbentő titkokra derül fény, és minden eddigit felülmúló izgalmak várnak az Olvasókra! A sikersorozat részei külön-külön is kerek történetet alkotnak – hagyd, hogy magába zárjon Heily és Nick filmszerű világa!


A cselekmény erősen indul, eltelt pár év a Borostyánkönny óta. Nikki már tinédzser, és közben született egy kisfiuk is, Brandon, akit Kitti könnyen mintázhatott fiáról, Ádámról. Gyermeki beszólásaival, éleslátásával az egyik kedvenc, érdekes karakterem. 

Maga a bonyodalom Rebekka visszatérése. Először nagyon haragudtam Kittire, mikor kiderült, hogy visszahoz egy halottnak hitt karaktert, aztán ahogy előre haladtunk a cselekménnyel, rájöttem, hogy ez nem olyan nagy szörnyűség. Nem kedveltem az előző kötetben, és most is féltem, hogy negatív hősnő lesz belőle. Viszont ahogy leírta a belső szenvedéseit, gondolatait, kicsit jobban megkedveltem a karaktert. 

A másik pozitívabb csalódásom Eric volt, hasonló érzésekkel indultam neki is, mint Beckynek, Kittinek ezt is sikerült megváltoztatnia. 

A könyv két fő szála egyértelműen Daniel, és Becky karaktere, és az ő fejlődésük, történetük. Imádom a fejlődő karakterrajzot, szeretem, ha egy kicsit több van egy szereplőben, mesélni, tanítani is akarunk vele egy kicsit, és ezt most láttam először nyíltan Daniel történetében. Érdekesek, húsba vágóak voltak ezek a részek, és sajnos be kell látni, mindenki hall, tud vagy ha más nem, olvas ilyesmikről, és ez elől nem lehet elmenekülni. A részeges, drogos, cigis szülők sajnos mindenhol megvannak, nem csak Amerikában, hanem itthon Magyarországon is.

Eközben zajlanak az események, mivel minden könyvben van valami külföldi ország ( az előzőekben Magyarország és Oroszország volt az "egzotikum") ebben a részben Olaszországba, pontosabban Rómába utazik a színész család. Tetszett Nick és Heily kapcsolata, valami ilyesmit képzeltem el nekik a második könyv után.

Végül Nikki és Daniel kapcsolata, ami egyértelműen egyfajta hasonmása Nick és Heily történetének, de aranyosak, és hát szeretjük a romantikát.

Ami kicsit idegesített: Mel karaktere, aki babavárás közben is aktívkodik.

Kitti ebben a könyvben elvarrja a szálakat, ki derül, ki és mit mozgat a háttérben, hogy mindent a kapzsiság és a pénz irányít. A vége kicsit Happy End jellegű, mindenki megtalálja a megérdemelt megnyugvást és békét, és még ha nem is ilyen tökéletes az élet, valahol olvasás közben mindenki ezt várja el.

A humora még mindig a régi, vannak benne odamondogatások, de nagyon szerettem olvasni.

Külön kiemelném a végére tett gyönyörű fekete-fehér rajzokat, amiket Benina készített a könyvhöz a szereplőkről (És megtalálhatóak még hasonlóak a Bíborhajú 4.-ben és Spirit Bliss Mennydörgő némaság című könyvében is az ottani szereplőkhöz!) Nagyon szép lezárása ez egy trilógiának, és megismerhetjük, hogyan nézhetnek ki a szereplőink.
Nick, Heily, Brandon, Nikki, Daniel (Forrás : Facebook: Szurovecz Kitti - Gyémántfiú rajongói oldal)
A képet készítette Frittmanné Petrekanics Angéla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése