2012. június 1., péntek

Vaskirály - avagy a MERÉSZ Könyvmoly ARC könyv


Megint csak a Könyvmolyképző munkásságát dicsérném, eme könyv kapcsán. Történ ugyanis, hogy kb. fél évvel ezelőtt a kiadó ARC ( ELLENŐRIZETLEN, KORREKTÚRÁZATLAN ELŐKIADVÁNY) könyveket ajándékozott a híres közösségi oldalon náluk játszóknak, ajándékba. Ekkor még nem tudtuk mire készül, én azt hittem, ez egy régebbi könyv, nem ismertem eddig.

Aztán megtetszett a borítója az ideji Könyvfesztiválon, ahol feltűnt, hogy minden két könyv vásárlása után a vásárló egy ilyen zöld csodát is kap. Akkor vált számomra világossá, hogy ez egy előre jól kitalált reklám és egy nagyon nemes kezdeményezés is egyben (ami a hátsó borító előtti szövegből derül ki). A borító elején egy piros szalag hirdeti, hogy ez csak előpéldány, viszont ugyan úgy megvan minden része, be van tördelve, fényes borítója van (és kék gerince, ami nagyon nem illik hozzá), csak a szövegben fellelhető hibák utalnak a korrektúrázatlanságra, ami viszont nem von le a történet érdekességéből, varázslatosságából.

És hogy mi itt a nagy kezdeményezés? Egy részről, hogy már szinte teljesen kész könyveket osztogatnak (ami a nyomdaköltség miatt nem kis összeg plusz a kiadónak) és még jó célt is szolgálnak vele, mivel minden könyvbe bele van írva, hogy nem szabad árusítani, de továbbadni, könyvtárba vinni igen!  Amellett, hogy előre terjesztik a hírét, így reklámozzák a könyvet is, mivel hivatalosan a 3 kötet első darabja a Könyvhéten jelenik meg, rendes, korrektúrás változatban.

Bár a borító az eredeti, kivételesen nem Könyvmolyos, tudnak jót válogatni Ildikóék!

És még valami! 
A Könyvmoly webshopjának megnyitása alkalmából most június 2-6. minden raktáron levő könyvük (értsd. Vörös Pöttyös, Arany Pöttyös stb.) 50% kedvezménnyel rendelhető!!!! Csak öt napig, ne feledjétek!

Köszönjük, hogy az olvasókért vagytok, mi meg értetek vagyunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése