2015. június 4., csütörtök

16/50 Idén jelent meg: Benina: Rekviem a szivárványodért - Tükör 1.

16. elolvasott : 4. Egy könyv, ami idén jelent meg : Benina: Rekviem a szivárványodért Tükör 1.

A könyv adatai: 
Kiadója: Könyvmolyképző
Magyar kiadás: 2015
Oldalszám: 280 old. 

Illusztrálta: Benina

A fülszöveg:


Előbb légy halott, hogy aztán élhess!
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…
… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.
Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek. Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat, és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.
Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet,
minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához. Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a Tükörben.
Neszta és Damien szerelmének hátborzongató története.
A Tükör fordulatos, halálon túli világba kalauzol, és ha elkezded olvasni, többé már nem ereszt.

 Spoilert tartalmazhat! Ha nem olvastad, óvatosan! 


Gondolataim a könyvről:
Picit lassan indul be, de utána mikor már megismerjük a szereplőket, elkap a gépszíj. Izgalmas olvasmány, bár talán az én hibám is, hogy mostanában sok halállal kapcsolatos könyvet olvasok, és kicsit kezdek besokallni.

A nevek még mindig kacifántosak, Erneszta-Neszta, Zorka, Holló (főleg az asszisztensé, akiét nem tudom megjegyezni) de kifejezőek.
Damien a titikokat rejtő, igazán magának való figura. Nagyon kíváncsi vagyok mit rejteget, vannak sejtéseim, tippeim, de erről még nem igazán derül ki sok minden, annyi biztos csak, hogy valamit elfojtottak, amit szeretne a könyvben visszakapni, és felhasználni.
 
 Zorka karaktere nagyon jó, főleg úgy, hogy megtudjuk mi motiválja. Azt hiszem ő, Remete, és Holló lett a kedvenc.A könyvben "autista", rajzokkal fejezi ki magát, és a lehető legkevesebbet kommunikál, pedig fontos kulcsszereplő a történetben.

Remete, aki talán az egyik legizgalmasabb és legérdekesebb karakter, nem nagyon tudunk semmit a múltjáról, csak azt hogy hatalmas ereje van, és a jóra használja :-D Azt hiszem számomra ő lett a kedvenc karakter, bár keveset szerepel, de annál hatásosabb.

A gyilkosra/rablóra volt tippem és be is jött a közepétől. A fél csillag (Molyon az 5-ből) nálam most a történet lassú beindulása és a nevek miatt került levonásra.Meg kell szokni a hangulatát, kicsit néhol depresszív. De megint egy nagyon egyedi, jól felépített kitalált világba jutunk, kíváncsian várom a folytatásokat.

Extrák: 
Benina készítette ehhez a könyvéhez is az rajzokat, kettőt megtalálhatsz itt is a posztban,  fent Remete, itt jobbra pedig Zorka rajza látható. A könyv végén több rajz is szerepel, ezt megtalálhatjátok egy albumba szedve Benina Facebook oldalán.

Benina  már több könyvbe készített illusztrációt, mint amennyi az ő tollából megjelent, lassan illusztrátorként is kereshetné a kenyerét, annyira jó az amit az egyszerű szürke, fekete grafit és szén ceruzákkal a papírra visz. Én nagyon szeretem a rajzait, mert mindig van egyfajta misztikus, kicsit ködös, de a könyvekre jellemző hangulata (bár én tudom, hogy ez a maszatolás miatt van, de akkor is,) minden rajzáról ránézésre meg lehet mondani, hogy ő készítette.

A rajzokat nézegetve most elgondolkodtam, hogy mit jelképez ez a pálca Zorka mellett, mert erre nem emlékszem (tudom, hogy a logó van rajta, de akkor is) a könyvből nem emlékszem erre. A másik ilyen, ami nem maradt emlékezetes a könyvből, a bagoly. A cicára, Merlinre emlékszem, őt találták, de a bagolyra nem. Legyetek szemfülesek és keressétek az árulkodó nyomokat, mert úgy tűnik, nekem ő elkerülte a figyelmem.

Összességében nagyon ajánlom, azoknak, akik bírják a krimisebb, vadabb, kicsit kínzós misztikus regényeket! Rabul ejt, és várni fogjátok a folytatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése