2016. október 5., szerda

Új logó és szeptemberi élmények

Szánom-bánom, szeptemberben sajnos nem született könyvajánlós poszt. Ami nem jelenti azt, hogy nem olvasok, csak túl sokat és hosszú könyveket olvasok egyszerre, és még nem fejeztem be mindet, így addig nem jön poszt. Viszont októberben könyvajánló cunamit tervezek. :-D

Az egyik ok, amiért itt kevesebb poszt született az új könyvtári könyvajánlós oldal, ahova viszont rengeteg ajánlót írtam, és mostantól ti is megírhatjátok pár mondatban a saját élményeiteket. Lehet ez vers, novella, szórakoztató vagy tudományos könyv, mindenre nyitottak vagyunk. Ha pedig épp olvasási válságban vagytok, és csak a témát tudjátok, de könyv címet nem találtok hozzá, nálunk mindig érdemes szétnézni.

Viszont az egyetemi félévkezdés mellett (ami már csak könyvtárosként érint) több új ötlet, terv, és program tervezés is ért, ami lefoglalta az időm nagy részét. Az egyik a szülinapozás, aminek nevében most elég sok rendezvényen voltunk, (cirkusz, repülőnap, mozi) aki Instagramon követ, értesülhetett róla. (Kövessetek nyugodtan.)

Ott beszámoltam a frissen kapott könyvekről is, amiből csak kettőt vettem egy antikváriusi kiárusításon, mert Tolkien-könyv gyűjtő vagyok. A többit mind ajándékba kaptam a családtól, mert ismernek! :-D Ebből most olvasom a Highgate temető ikreit, és Karlstein gróf rémisztő történetét.
  A vékonyabb Szilmarilok az egyik antikváriumi, szinte már alig lehet kapni, és végtelenül vicces a borítója, a vastagabb pedig a szép új, Ted Nasmith által illusztrált szuper kiadás, amit Keresztanyumnak köszönhetek. <3 br="">

Végre megkaptam a Nyírd ki ezt a naplót is, így most a saját színezőim mellett abban is kreatívkodhatok, erről is láthattatok már képet az Instán. Ó, és persze a plüss medvék gyűjteménye is bővült (mert hogy én őket is gyűjtöm).

Aztán mivel húgom ebben a hónapban töltötte a 18.-at, én ezzel az üveggel készültem neki:
(Kezeket fel, ki ismeri fel az üveget, és hogy melyik könyvben található, milyen aspektusban?)


De a végére hagytam a legjobbat, amit talán most már felismertek. Keresztanyám csomagjával érkezett ez a vaskos könyv is, kis cetlivel és utasítással. Nyisd ki a könyved magad előtt és lazán húzd szét a lapjait. És akkor elállt a szavam... Mert betűk voltak benne, olyan ügyes technikával hajtogatva a könyv lapjait, hogy egy cizellált mintában az Aranymag Am-je és egy szivecske jelenjen meg. Mint kiderült ez egy külön technika, és külön nekem készítették ezt a mintát, amire rettentő büszke vagyok. :-D

Lefotóztam, és amint látjátok, most már megjelent a blog háttérképeként is, és ezt használom az Aranymagos hivatalos oldalakon profilképként. 
Ezzel bár Keresztanyum nem is tudta, elküldte a szuper, egyedi, és saját könyves logómat. :-D Mindenre várni kell, majd 7 év blogolás után megérett a blog a saját logóra, egyedi könyves megkülönböztetésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése