2016. október 15., szombat

Mit várunk ősszel a postástól?

J. K. Rowling · John Tiffany · Jack Thorne:
Harry ​Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter 8.)

Bár elég sok kétséggel, de én is megrendeltem a 8. részként emlegetett színházi darab szövegkönyvét. A történet a felnőtt Harryék gyerekeit követi, az ő iskolai éveiket.  Sajnos hallottam róla jót és rosszat is, de erősebb a kíváncsiságom, és a fanatizmusom, mint a kétségeim. Megvárom a magyar nyelvő kiadást, olcsóbb és talán élvezhetőbb is lesz. 
Várható megjelenés: okt. 31. 
Előrendelhető szinten minden könyves honlapon. (Már előrendeltem.)
Kiadó: Animus

Szurovecz Kitti: 

Hópelyhek a válladon

Kitti más kiadónál egy teljesen új stílussal próbálkozik. Főszereplőink Arlene, a ​28 éves tévériporter, aki a munkájában és a házasságában egyaránt kiégett és Hayden, a 33 éves művészi jégszobrász, jóképű és titokzatos. Az önéletrajzi ihletésű, szerelmi regény az idézetek alapján mindenképpen nagyon izgalmasnak ígérkezik. Már csak azért is, mert a borderline szindrómát is körbejárja. Várom nagyon. 
Várható megjelenés: okt. 31. 
Előrendelhető a Líra honlapján, dedikáltan is. (Már előrendeltem.)
Kiadó: Athenaeum

Brian Staveley:

A tűz kegyelme:A csiszolatlan trón krónikája 2.

A csiszolatlan trón folytatása, Adare, Kaden és Valyn, a három testvér kiképzéséről és helytállásról
szólt az első rész. Augusztusban olvastam, még nagyon friss az élmény, de mindenképpen ígéretesnek tűnik a folytatás is.
Miután Adare rádöbben apja gyilkosának kilétére, elmenekül a palotából, hogy szövetségeseket keressen. Kevesen bíznak azonban benne, amíg egy tűzpróbában meg nem jelöli őt népe istennője.
Miközben Adare Annur egyesítésén fáradozik, belháború készülődik, és barbár hordák fenyegetik a birodalmat.
Már megjelent, a Gabo honalpján 15%  kedvezménnyel lehet megvásárolni.

A könyvtárba várom minél előbb. 
Kiadó: Gabo


Michelle Hodkin :

The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása (Mara Dyer 2.)

Imádtam az első részét, hátborzongató, kicsit krimis, kicsit misztikus, és egy leheletnyi romantika van csak benne.
Nagyon várnám, vagy a könyvtárba, vagy saját kézbe is.Már megjelent, Elit Team-es 16% kedvezmény van rajta a kiadó honlapján.

Kiadója: Könyvmolyképző


Spirit Bliss alias Hujder Adrienn

Reményfosztottak (A Szem 1.)

Különleges, láthatatlan szervezet rejtőzködik az éjszakában,
és olyan bűnözőkre csap le, akikre senki más nem tud, vagy nem mer.
Ana a Szem tagja.
Első törvény: bármi áron védd meg az ártatlant!
Második törvény: légy láthatatlan a rendőrség előtt!
De mi történik, ha egy zsaru az áldozat?
Ana megmenti Ryland életét, hogy lerójon egy régi tartozást. Ez a váratlan tett láncreakciót indít el, megváltoztatva mindenki sorsát.
 

Még előrendelhető státuszban van, nov. 2. a várható megjelenés, már a borítóját is megkaptuk, itt megnézhetitek az adatokat.
Kiadója: Könyvmolyképző

Sarah J. Maas:

A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara 1.)

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.

Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.
Ó, az Üvegtrón után rettentően várom ezt a könyvet, bár  2016 őszre írják a megjelenést, sajnos nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz ebből tél vagy tavasz. Még csak előjegyezni lehet. Várom nagyon, majd a könyvtárba is.
Kiadója: Könyvmolyképző

Darvasi László:
 
Taligás 


Bécs, ​​1728. Egy Taligás nevű ember járja Európa országútjait, és éppen a Gnómok házához érkezik. Nem lehet tudni, honnan jött, merre tart, csak azt, hogy úton van: szavakkal és könyvekkel kereskedik, szaval és fél. A Taligás krimibe illő nyomozás a szegedi boszorkányperekről, ugyanakkor mágikus realista utazás az emberi lélek kiismerhetetlen tájain. Megrázó és megejtő látomás a szorongásról és a szenvedélyről.Már megvehető, a Lírán 20% kedvezmény van rá.
Várom majd a könyvtárba.
Kiadója: Magvető 


Paulo Coelho:

A kém

Egy ​​megrontott kislányból lett nagyon kemény nő története A kém. Mata Hari képtelen volt elviselni a női rabság láncait, a rá kiosztott alárendelt társadalmi szerepet. Paulo Coelho egyes szám első személyben építi fel Mata Hari történetét. A táncosnő az embertelen párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, ahol az első világháborúban folytatott kémkedés vádjával tartották fogva. A leveleket testamentumnak szánta. Általuk üzent a lányának, akit nem láthatott felnőni;

Olvastam már Coelhot és nagyon kíváncsi vagyok erre a történetre és hogy mit tud ebből Coelho kihozni. Már megjelent, a Líra.hu-n 20% kedvezmény van erre is.
Kiadója: Athenaeum 


A lista még bővülhet, és az eddig hiányzó borítókat is majd pótolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése