2012. február 26., vasárnap

Filmajánló : Anonymus

Ez egy nagyon érdekes témát boncolgató dráma -thriller 130 percben.

Az alaptéma:
A film arra a feltevésre épül, hogy Edward De Vere, a korai Oxford grófja írta William Shakespeare műveit. A film szerint Will egy részeges, írástudatlan ember volt, aki csak a Ben Johnson számára átadott darabokat tulajdonította el Edward gróftól. Mindezek mellé szép kerettörténet épül a fiatal grófról (akit Jamie Campbell Bower alakít, a Volturi Caius-a) és Elizabeth királynőről, a törvénytelen gyerekeikről, és a királynő tanácsadóiról. 

Ami érdekes: Rengeteg nagyon szép, és nagyon díszes korhű ruha. Imádom az angol történelem ezen korszakát. Érdekes, és izgalmas keretes szerkezete van, és csak a végén derül ki a történet végső szála. Nem sejted  nézés közben. Izgalmas, és érdekes is.

Ami zavart: Mivel felirattal néztem, néha zavaró volt a sok időváltás miatt, ki kicsoda, milyen gróf, és kinek ki a fia, unokája, örököse. A sok lord, milord, és gróf között elveszett néha a tartalom és vissza kellett pörgetni.

Amiért meg kell nézni: Maga a történet. Érdekes a feltevés, hogy akinek a nevével évszázadok óta fennmaradtak ezek a nagy értékű művek, lehet hogy egyáltalán nem is vett részt az alkotásban. Rengeteg dolog van, amit nem tudhatunk biztosan a történelemből, és a középkor pont egy ilyen nagyon bizonytalan időszak. Feltevések mindig is lesznek. Ez egy érdekes feltevés, és mutatja a kor akkor látásmódját, és az emberek korlátozottságát.

Aki a szereplőkre kíváncsi : Itt olvashat többet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése