2012. február 26., vasárnap

Filmajánló : A nyugtalanság kora

Avagy angol címén Restless.

Az alaptörténet ( Spoileres!) 
Két fiatal édes -keserű története ez. A fiú temetésekre jár, (szülei nem régen haltak meg), és ott találkozik a rövid, szőke hajú leánnyal, akiről később kiderül, hogy halálosan beteg. Mindezek mellett képzeletbeli barátjával, egy japán kamikaze pilótával beszélget, aki a II. világháborúban vesztette életét, és jókat torpedóznak esténként.  A lánynak kevés ideje van, ők mégis egymásba szeretnek. Temetésre járnak, temetőben madarakat figyelnek meg, és együtt öltöznek be halloweenkor...
Két magányos lélek, akik a halál vonzásában találnak egymásra.

Amiért nekem rettentően tetszett:
Az egész film a halálról szól, de érdekes, furcsa módon. A lány madármániás. Így ezt taníttatja meg a fiúval. Minden, amit csinálnak, morbid, mégis kedves, játékos. Megtervezik a lány halálát, hogy édességeket esznek majd a halotti toron. Olyan dolgokat, amikről mi is beszélünk, ha szóba kerül, hogyan dobnánk fel egy temetést, de soha nem rendeznénk el, eme titkos vágyakat. Olyan társat talál, aki szintén sérült, és ezt a sérülést meg tudják osztani egymással. A lány elhiszi, hogy a japán kamikaze létezik, a kamikaze pedig segít elfogadtatni a fiúval a sorsát.

Nagyon megrázó film ez, de csak a végén, közben nincs kedved a háttérrel foglalkozni.
Nagyon jó film ez a Good Will Hunting rendezőjétől. Nézzétek, érdekes a látásmódjuk. Tallán nekünk is segít máshogy látni ebben az életben a világot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése