2012. augusztus 23., csütörtök

MUSE : The 2nd Law

És igen, megint kitört rajtam a MUSE láz. Jobban mondva az Olimpia óta tart.
Akkor jelent meg ugyanis az első dal az új cd-ről, az Olimpia hivatalos dalaként, nem kis meglepetésre!

A Survival = túlélés egy elég himnikus, igazi győzelemre hajtó, feltüzelő dal. A közvetítők szerint nagyon sokat játszották az olimpia alatt meccsek közben buzdításra (ebből mi nem sokat hallottunk), de a záróünnepségen végre felcsendült, nem is akármilyen előadásban.:_) itt megnézhetitek!




Ezután következett az előzetesben már látott, Dubstep-es Unsustainable = fenntarthatatlan, a híres híradós jelenettel, és a piros szemű kis tv dobozzal. Be kell vallanom, először nagyon megijedtem, mikor megláttam a klippet, mert nagyon nem szeretem a Dubstepet, és megijesztett a bemutató, hogy minden szám ilyen lesz. Aztán elolvastam a szöveget, és hogy hogyan keletkezett. Matt épp a híradót nézte, amikor is egy közgazdasági bejelentés volt a nyersanyag felhasználásról, és utaltak egy régi gazdasági tételre, (the second law = A második törvény) ez adta a cd címének ötletét, majd a dalokat is ezek köré kezdték építeni.

Végül nem is olyan régen megjelent a Rolling Stone magazinban a borító kinézete, és a dalok címe is.
A kép egy érdekes módszerrel készült térkép az agyról, színes fonalakból. Szivárványos:-))))


És amit a fiúk már előre megmondtak, hogy a cd hangzása nagyon vegyes lesz (ami máris nagyon látszik), és 3 nagy részre tagolható. A magazinban megjelent cikk szerint, olyan, mintha 3 különböző együttes énekelne egy cd-n, a közös csak Matt hangja:-)))
Íme a számlista:
1. Supremacy
2. Madness
3. Panic Station
4. Prelude
5. Survival
6. Follow me
7. Animals
8. Explorers
9. Big Freeze
10. Save Me
11. Liquid State
12. The 2nd Law - Unsustainable
13. The 2nd Law - Isolated System



Végül aug.  20-án (éljen az állami ünnep) megjelent a harmadik teljes szám, (a cd-n a 2. ) Madness=őrület címmel amit az angol Radio 1-en mutattak be este. A dal keletkezéséről annyit lehet tudni, hogy Matt és gyermekének anyja Kate Hudson egy vitája ihlette. És... gyönyörűűű. A lassú, vontatott felvezetés egy hatalmas szerelmi vallomásba torkollik, mindezt dubstep, elektronikus zajok, és kórusos háttér mellett.
Nem hiába írta azt Chris Martin ( a Coldplay énekes), hogy a Muse talán eddigi legjobb dala !!!!

Szóval, most ezt a 3 dalt hallgatom éjjel nappal, várva a szeptember 18-ai megjelenést, nem sokkal szülinapom után :-) és persze a novemberi koncertet. Mert hogy november 20 -án Budapesten a PeCsában lesz lemezbemutató koncertjük. És ott akarok lenni! Remélem, leszek is:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése