2017. augusztus 30., szerda

On Sai: Miogin bázis (Szivárgó sötétség 2,7)

"Bármit mondd a világ, van egy iránytű, ami bensőből vezérel."



Korábbi posztom a Scar és Lucy olvasásáról, és egy interjú Beával!



Gondolataim a könyvről:
Az egyetlen nagy problémám az volt csak, hogy a kötet nagyon rövid. És olyan régóta próbálok már hozzá posztot írni, pedig még a megjelenés hetében beszereztem és el is olvastam a könyvet. Az a baj, hogy Bea könyvéhez az ember valami nagyot, fellengzőset és igazán szuper ajánlást szeretne írni. Nekem ez nem biztos, hogy most összejön, de a lényeg: Mindenképpen olvassátok el a könyvet!!!!

Ez a kis novellás könyv csak Artúr szálával foglalkozik a második kötet, a Lucy után. Artúr a Miogin szerelőbázison utazik, és hirtelen váratlan helyzetet kell megoldaniuk a Bázison.

Artúrt viszont erős kétségek gyötrik. Ott a hit, amiben neki most nagyon nagy kétségei vannak. Ott vannak az entitások, amik keményen küzdenek az ő, és a barátai lelkéért, testéért is. Lehet -e vakon egy olyan vezetőt követni, akinek már talán nincs is hite?
Artúr egyedül marad a saját kétségeivel, a saját döntésére bízza magát, mégis a helyzet a lehető legjobban alakul a végén.

"A barátság olyan erős kötelék, ami halálig szól. "

Itt kicsit többet kapunk a kalózokból, a barátokból, és persze Márk karakterőből. Nagyon csípem a kicsit pajzán, szoknyapecér csempészt, akinek itt most jóval több szöveg és nagyobb szerep is jut Artúr barátjaként. És pont Márk miatt is, van benne nagyon sok humor. Az az igazán ütős, vicces, kedves férfias humor, ami bár egy mondatban leledzik, de megmosolyogtat, bármerre is jársz.

"Artúr mosolygott. Talán ők ketten nem élik túl, de Márk legendaként biztos fennmarad. Szent Márk, a kurvák és csempészek új védőszentje…Ha a transzcendensnek van humora…ez kihagyhatatlan…"

Mindezt pedig csak Bea tudja megírni olyan stílusban, hogy elmerengsz rajta, rágod a körmöd közben, és olyan maradandó gondolatokat és kérdéseket kapsz 100 oldalban is, amit utána is érdemes többször visszaolvasni.

"Az astori barátok se akartak lemaradni, Márk tánca után előadtak egy spontán csűrdöngölőst, szintén az asztalon, de a közepénél leszakadt alattuk."


Rendhagyó - ez a legjobb, valami pluszt ad 💖



Fülszöveg:
Mit jelent az, hogy „légy önmagad”?
A Miogin szerelőbázis bajban van, hamarosan elfogy az élelem. A kalózok hitelbe szereltetnek, és egy nagyúr is elvesz a Ferringtonnak szánt adóból.
Márk és a szerelők isteni csodában reménykednek, ám Artúr inkább az entitások nélkül oldaná meg a helyzetet.

Artúr nyíltan kimondja a kétségeit, de ez nem várt következményhez vezet…
Mi történik, ha egy vezetőt nem követnek?

Márk megpróbálja megérteni Artúrt, aki látványosan a vesztébe rohan, és talán a bázist is magával rántja.
Vajon mennyire erős a kapocs kettejük között? Hol a barátság határa?
Mit tegyen, ha Artúr már Adalbert kispap titkát kockáztatja?
A háború zajlik, és lehet, hogy az álcázva élő keresztény csapatot nem csak a kalózok kerülgetik…
A kisregény a Szivárgó sötétség sorozat 2. kötete, a Lucy után játszódik.

A könyv adatlapja:
Kiadója: Könyvmolyképző
Kiadási év: 2017
Sorozat: Vörös Pöttyös - Szivárgó sötétség 2,7
Oldalszám: 96. old.
Műfaja: YA sci-fi
Folytatásos:igen, őszre télre jön az Artúr kötet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése