2017. szeptember 27., szerda

Amit ősszel várok.....


Válogatásposzt az általam várt őszi könyvekből.




... a Könyvmolyképzőtől:

Jeff Wheeler: The Queen’s Poisoner – A királynő méregkeverője (Királyforrás sorozat 1.)



Izgalmas első résznek ígérkezik, csudaszép borítóval.

Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével.

Owen a király kémeit elkerülve és szövetségeseket keresve igyekszik túlélni a mindennapokat Királyforrás udvarában. Amikor azonban újabb bizonyíték derül ki apja árulásáról, és a sorsa megpecsételődni látszik, a fiúnak különleges eszközökre van szüksége. Meg kell mutatnia a bosszúszomjas királynak, hogy élve igenis nagyobb hasznát veheti. Az elkeseredett próbálkozásban pedig csakis egyvalaki lehet a segítségére: egy titokzatos nő, akinek valóban hatalma van élet, halál és sors felett.

Marie Rutkoski: The Winner’s Crime – A nyertes bűne (A nyertes trilógia 2.)



Hirtelen lett vége ennek a sorozatnak, nagyon várom már a folytatást, szépen megtartotta a borító a sorozat elemeit.  

A nyertes trilógia második részében a hazugságok mellett az is kiderül, hogy Arinnak és Kestrelnek mivel kell fizetnie az egymás ellen elkövetett bűneikért.
 Várható megjelenés: október!


Róbert Katalin: Szelídíts meg!



Csodaszép borító, ami olvasói pályázaton nyert. A Kisherceg parafrázisában két fiatal áll. Vajon elég egymás megszelídítésére egy héten pár óra, mikor a személyiségük és a céljaik annyira különböznek?
Várható megjelenés: október 10.


Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba (Szállj a dallal! 1.)

 

Öt furcsa és különös barát, akik önmagukat keresik, és a kollégiumukat próbálják megmenteni, lehet, hogy épp a zene erejével.

Várható megjelenés szeptember végén!


... a Gabo kiadótól:

Nicola Yoon: A nap is csillag


Az Univerzum: Életünk minden pillanata e felé az egyetlen perc felé vezetett. Milliónyi jövő áll előttünk? Melyik válik valóra? 
Megjelent!




Brian Staveley:Az utolsó halandó kötelék (A csiszolatlan trón krónikája 3.)


A trilógia befejező része, amit epekedve vártam már. Szintén a sorozathoz illő borítóval, ahol kiderül, sikerül-e győzni a három testvérnek a csestriimek ellen.
Várható megjelenés: szeptember 25!


Frank Márton:Páratlanok (A világ peremén)

Egy eddig még ismeretlen magyar szerző érdekesnek tűnő könyve, szuper borítóval. Egyértelműen minden visz!

Szeptember 8-án egy rejtélyes tesztet íratnak a diákokkal szerte a világon. Másnap tizenhárom fiú (köztük a francia Gerard Montes) eltűnik. Gerard és sorstársai egy üres pusztán, végtelen erdők peremvidékén térnek magukhoz. Kik rabolták el őket, és miért?
Várható megjelenés: október 27.



...a Maxim kiadótól:

Jennifer Niven: Veled teljes a világ

 

Az előzőt is olvastam, jónak tűnik! Várhatóan október 16.-tól a boltokban!

Libby Strout Amerika legdagibb tinije. Édesanyja hirtelen halála után kezdett el hízni a négy fal között. Most mégis ki kíván merészkedni az emberek közé, suliba járni, hogy kipróbáljon minden, az élet kínálta lehetőséget. Jack Masselinnek van egy titka: nem ismeri fel az arcokat. Igyekszik a menő srác látszatát kelteni, egészen addig, amíg nem találkozik Libby-vel. Ők ketten belekeverednek egy kegyetlen gimnazista játékba, aminek közös büntetés lerovása és lelki tanácsadás a következménye. A két fiatal először haragszik egymásra, majd minél több időt töltenek együtt, annál kevésbé érzik egyedül magukat. Fokozatosan elmélyülő szerelmük egész világukat megváltoztatja.



... az Animus kiadótól:

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly (illusztrált kiadás magyarul) 


A harmadik a kedvenc kötetem, és már nem kell sokat várni ennek megjelenésére sem. Az Animus nagyon iparkodik vele. Jim Kay rajzai pedig lenyűgözőek! 
Várható megjelenés: október 5.



...Magvető kiadótól:

 Grecsó Krisztián:Harminc év napsütés

Hogy legyen benne egy kicsit komolyabb is így a végére. Olvastam már Grecsót, erről eddig pedig csupa jókat hallottam, mindenképpen listán a helye. Megjelent szeptember 18.-án.



...Bluemoon könyvektől:

Charlie Jane Anders: Minden madár az égen 

 Világvége két fiatallal egy olyan könyvben, ahol sci-fi és varázslat találkozik. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből. A borító megkapó. Megjelent szeptember 4.-én.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése