Mivel mostanában nem igazán tettem fel recepteket, most megragadom az alkalmat, mert ez igen jól sikerült.
Ja és nem régen sütöttem Vargabélest is, aminek a receptje megtalálható lentebb, vagy oldalt az archívumban, és képet is tudok Hozzá rendelni.
Jó sütés, mert enni jó:-)
Ez volt ebédre: egyszerű, könnyű, és gyorsan elkészül...tökéletes nyárra.
MÁKOSGUBA, VANÍLIAPUDINGGAL.
Hozzávalók: 4-6 db kifli,1 csomagvanília puding,7 dl tej,1/2
csomag mazsola,1 evőkanál cukor,5 dkg mák
Elkészítése:
Elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás
alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá
és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára
vágjuk, és lapos tálakra simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a
pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!) vele. A mákot
megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit.
Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk.
Ez pedig uzsonnára készült, sajnos meggy nélkül, de nagyon finom lett, csak mákos pite gyanánt.
MÁKOS MEGGYES
Hozzávalók: 2 bögre
darás liszt ,2 bögre cukor, 2 bögre darált mák, 2 tojás, 2 bögre
tej, citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, 1 üveg meggybefőtt vagy
1 kg fejtett meggy (A bögre 3 dl-es)
Elkészítése:1.a cukrot atojással habosra keverjük
2.hozzáadjuk a tejet
3.a sütőport belekeverjük a lisztbe
4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába
5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk.
6.Jól elkeverjük
7.kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es mély tepsit
8.beleöntjük a tésztát 9.a meggyet lecsepegtetjük a levétől,
majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el
10 .a tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket
11.előmelegített sütoben kb. 30 perc alatt megsütjük 150
C-fokon. .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése