2010. március 24., szerda

Filmélmény- Komfortos menyország


Miután sikeresen meggyőztem Betti barátnőmet, menjünk el megnézni Peter Jakson új filmjét, még nem gondoltam, hogy egy ilyen filmben lesz részem.A film egy regény alapján készült, és Amerikában sikeresebb lett mint a Harry Potter sorozatok.

A filmet egy tizennégy éves lány narrálja végig. Az ő életéről és haláláról szól a film. Milyen lehet az a világ ahova halálunk után kerülünk? Mi tarthat itt egy lelket a földön? Meddig képes elmenni egy gyilkos emberi elme? ilyen kérdésekre keresi a választ a film.

A könyv az írónő egy fájdalmas gyerekkori traumáját dolgozza fel, művészien és megrázóan. Érdemes megfigyelni milyen szemszögből vizsgálja a halált. Ez nem az a mű ahol a sötétségben egyszer csak meglátom a nagy fényes ajtót és átlépek a mennyországba. Ez a kettő közti világ a kék horizont, ahol gyönyörű hegyek, színes labda kukorica föld, és minden szépség megtalálható, tele jelképekkel, emlékekkel. (hajók, világítótorony, piros virág) A film végig izgalomban tartja az embert, nem olyan akciófilm formán, inkább a csendekkel, a képekkel, a rengeteg rejtett szimbólummal, hogy a néző nem látja előre az eseményeket, kicsit inkább krimi jellegű. Ezzel szemben a látvány olyan mint egy fantasyfilmben, gyönyörű képi váltásokkal, rengeteg fénnyel megoldott jelenettel.

A film hatására fogom elolvasni a könyvet. Igazi Jakson film, szép képi világgal, és nagyon mély, és érdekes tartalommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése